fgAsset 1

Reaktiv vandtætning kontra bitumen vandtætning

Betydningen af reaktive tætninger ( bitumenfri ) fortsætter med at vokse. Det er ikke kun den særligt simple forarbejdning, der gør forskellen for den klassiske tykke bitumenbelægning. Der er mange grunde til, at planlæggere, håndværkere og bygherrer i stigende grad vælger flydende, bitumenfri konstruktionsvandtætning, som følgende oversigt viser.

fgAsset 1

Hvor kan den bitumenfri reaktive vandtætning bruges effektivt:

  1. Tætning af udvendige kældervægge
  2. Vandret tætning på gulvplader
  3. Bygningsrenovering
  4. Bundtætning og vandret barriere
  5. Tætning af altaner og terrasser
  6. Indvendig forsegling af beholdere og bassiner
Botament Gebinde rd-1-home Reaktivabdichtung
fgAsset 1

Reaktiv vandtætning kontra bitumen vandtætning på almindelige bygningsunderlag

Den bitumenfri reaktive vandtætning kan bruges på en række forskellige måder, da den hæfter godt på alle almindelige bygningsoverflader , selv til gammel bitumen vandtætning. Derudover er de mindre seje og kan behandles bedre på grund af deres glatte konsistens . Den mekaniske påføring af reaktive tætningsmidler er særlig let og effektiv , selv med mindre områder, der skal tætnes.

fgAsset 1

Årsager til bitumenfri reaktiv vandtætning versus bitumenvandtætning

I modsætning til bitumen imprægnering kan reaktiv vandtætning overmales helt og pudses over. Takket være deres høje trykstyrke kan de også bruges under vægge. De scorer med hurtig tørring og korte ventetider mellem arbejdstrinene. De kortere byggetider betyder , at gravegraven kan genfyldes langt tidligere. Ofte er hverken primer eller stof eller yderligere tætningsslam nødvendig. Dette reducerer antallet af nødvendige arbejdstrin .

Dette resulterer:

  • Færre arbejdstrin → færre fejlkilder
  • Mindre krævet tid → kortere byggetid
  • Mindre nedetid → kortere byggetider
  • Ingen yderligere produkter påkrævet omkostningsbesparelser

Derfor anbefales det allerede ud fra et økonomisk synspunkt. Men de byder på et andet pluspunkt: De bitumenfri tætninger er mere miljøvenlige på grund af den mindre mængde materiale, der bruges.