fgAsset 1

Forsegl altanen med reaktiv vandtætning fra Botament

Altaner er udsat for store belastninger fra regnvand og temperaturforskelle. Det gælder naturligvis især for frithængende konstruktioner. Grundet deres tilknytning til bygningen er det nødvendigt, at altaner tætnes professionelt og grundigt, og at vandet hurtigt ledes væk fra bygningen. Hvis altanforseglingen mangler eller er dårligt udført, eller hvis hældningen er forkert, kan der meget let trænge vand igennem porer under slidlaget.

Iskold fare for altanen - derfor bør du tætne din altan

Ved minusgrader fryser vand, der er trængt ind i komponenten, øger dens volumen og forårsager derved revner, der uundgåeligt vokser sig større over tid. På et tidspunkt trænger vandet endelig ind til stålarmeringen. Resultatet: rust, som kan bringe hele altanens struktur i fare. Sådanne skader udgør en høj sikkerhedsrisiko, især i ældre konstruktioner. Brugen af altanen kan være begrænset eller i værste fald endda umulig. Ikke mindre farligt: Tilstødende komponenter kan blive påvirket af skaden.

Reager i tide og forsegl altanen

For at det ikke skal komme så langt, bør de første tegn på vandindtrængning genkendes hurtigt. De første advarselstegn er udblomstring på altanoverfladen eller altanundersiden. De opstår, når tidligere gennemtrængt vand stiger, når det opvarmes af sollys. Der kan ofte ses kalkrester på de berørte områder. Mere alvorlige tegn er afskallede gulvfliser samt fugtige, mørke pletter på den tilstødende husfacade. Senest nu bør altanen renoveres med det samme for at undgå yderligere følgeskader. I sådanne tilfælde omfatter dette reparation af vandtætningen. I det følgende beskriver vi, hvordan du skal gå frem for at opnå et bæredygtigt, effektivt resultat.

Botament Gebinde RD2 Reaktivabdichtung

Forsegling af altanen - forberedelsen

 1. Tagrender, gelænder og alle andre redskaber skal demonteres før renoveringen eller indgå i planlægningen af vandtætningen.
 2. Derefter frilægges altanens undergrund ved at fjerne eventuelle gulvbelægninger.
 3. Dette åbne område skal derefter rengøres fuldstændigt og lufttørres. En højtryksrenser er f.eks. Velegnet til rengøring. Inden påføring af vandtætningen skal underlagets bæreevne vurderes.
 4. Hvis det er nødvendigt, skal bæreevnen bestemmes ved slibning af løse komponenter.

Vigtigt: Altanen skal have en tilstrækkelig hældning, så regn og smeltevand kan løbe af.

Forsegl altanen - klargør underlaget

Gør overfladen af alle dør- og vindueselementer fra gulv til loft samt den tilstødende trintærskel grundigt ru med en stålsliber eller med sandpapir.
OBS for huse med nyere opførelsesdatoer: Vær opmærksom på, at altaner af hensyn til varmebeskyttelsen altid udføres med termoelement i starten af bærearmen. Derved skabes en bred fuge mellem jernbetonpladen og det ydre murværk, som særligt omhyggeligt skal bygges bro med tætningen.
Du bør derfor ru isoleringsmaterialet på dette tidspunkt med sandpapir, så tætningen hæfter endnu bedre.

Balkonabdichtung Arbeitsschritt Abbildung

Tætning af altanen - med den reaktive tætning fra Botament

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

 1. Fjern nu alle støv- og slibrester fra den ru overflade.
 2. Du skal forvande mineralske underlag.
 3. Nu kan skrabelaget med BOTAMENT RD 2 The Green 1 først påføres jævnt over hele overfladen, der skal forsegles.

En primer er ikke nødvendig her. På grund af Botament reaktive vandtætningens fremragende egenskaber, såsom revnebro eller den meget høje fleksibilitet, beskytter vandtætningen også mod mindre revner eller bevægelser i bygningen. Du kan finde ud af mere om fordelene ved reaktive tætninger her.

Forsegling af altanen - brug af tætningsbånd

 1. Overgangen mellem altanen og de tilstødende vægge tætnes med BOTAMENT BD butylforseglingstape
 2. og derefter fuldstændig omarbejdet med Botament RD 2.
 3. I det næste trin indlejrer du nu BOTAMENT SB 78 systemforseglingstape først på de indvendige og udvendige hjørner,
 4. strik den derefter ind i BOTAMENT RD 2 på de ikke-affasede kanter uden at krølle.
 1. Sæt herefter BOTAMENT PB portalforseglingstape med fastgørelseslister på dør- og vindueselementernes karm. Fastgør det midlertidigt til vinduet med klæbende tape.
 2. Dæk nu hele overfladen med BOTAMENT RD 2 og
 3. indstøb BOTAMENT PB portalforseglingstapen umiddelbart derefter i den friske forsegling uden folder.
 4. For at fuldføre forseglingsarbejdet skal du omarbejde overgangene fra BOTAMENT PB portalforseglingstapen til andre komponenter med BOTAMENT RD 2.

Forsegling af altanen - for at afslutte nogle vigtige oplysninger

Takket være den fremragende, hurtige tørring af BOTAMENT RD2 kan den forseglede overflade udsættes for regn efter kun 3 timer. Enhver limning af dræn- og isoleringsplader er mulig allerede efter 4 timer. Overfladen er mekanisk fjedrende efter 24 timer og kan endelig forsynes med den ønskede endelige gulvbelægning.

Jetzt neu - Unser Planungsleitfaden
für Reaktivabdichtungen!

Tauche ein in die Welt der Reaktivabdichtungen und plane dein Bauprojekt mit Expertise und Innovation.