fgAsset 1

Fuldstændig kældervandtætning på to timer

Bo, hvor andre tager på ferie: Kurbyen Bad Dürrheim. I det nye udviklingsområde Karlstrasse bygger entreprenør Ralf Kammerer et enfamiliehus i solidt byggeri. Til kældervandtætningen af den pæne nybygning valgte han den en-komponent reaktive vandtætning Botament RD1 Universal. Uden blanding er dens lysegrønne konsistens klar til brug med det samme og tørrer igennem efter kun 24 timer.

fgAsset 1

Bad Dürrheim tilbyder en høj levekvalitet

Som et saltlage-spa, Kneipp- og klimakursted tilbyder Bad Dürrheim en høj levekvalitet. Her efterspørges derfor enfamiliehuse af solid byggekvalitet til overkommelige priser. I maj påbegyndtes udgravningen til et solidt hus, som i år skal afleveres som et nøglefærdigt projekt. Selvom byggepladsen ikke var forurenet af grundvandspresning eller opbaket sivevand, valgte bygherren en kælder lavet af præfabrikerede betondele. Det skal ikke kun tilbyde yderligere brugbar plads, men også bidrage til at øge husets værdi på længere sigt. Bygherren lagde derfor stor vægt på særlig effektiv tætning og effektiv varmeisolering. Bygningsentreprenøren Kammerer anbefalede en præfabrikeret kælder med gulvplade og kældervægge af vandtæt beton. De danner et tæt kar, hvormed huset er beskyttet mod indtrængen af grundvand på længere sigt. Fugerne mellem gulv og væg samt vægsamlinger blev tætnet med det vandtætte system tætningsbånd SB 78 og den reaktive tætning fra Botament. Til den klassiske imprægnering af bygninger brugte byggeentreprenøren Kammerer for første gang den opløsningsmiddelfri, multifunktionelle reaktive vandtætning Botament RD1 Universal . I to år har han været en overbevist bruger af den to-komponent reaktive fugemasse RD2 The Green 1 fra Botament. Med den nye udvikling fra kun én komponent var han derfor interesseret i udsigten til at kunne starte arbejdet med det samme uden at blande sig på byggepladsen. Som følge heraf giver den brugsklare Botament RD1 Universal vandtætning pudsere, murere og andre byggefirmaer en hidtil ukendt fleksibilitet og omkostningseffektivitet ved vandtætning af overflader, der er udsat for vand. Meget fleksibel og revneoverbyggende, den kan behandles ved hjælp af alle teknikker såsom rulning, spartling, sprøjtning eller maling. Den innovative reaktive fugemasse klæber til alle underlag – mineralske, bituminøse, metalliske eller lavet af plastik – så fabrikanter kan tætne komponenter, der kommer i kontakt med jorden, såsom kældervægge, gulvplader eller fundamenter, hurtigt og pålideligt.

fgAsset 1

Uden skrabefrakke

På grund af den stramme tid og budget blev Botament RD 1 Universal sprøjtet i Bad Dürrheim. Her viste den brugsklare forsegling sit værd: spandene med 1-komponent-stoffet skulle kun åbnes og indholdet fyldes i peristaltikpumpens materialebeholder for at sikre en kontinuerlig sprøjteproces. Til den almindelige efterfyldning var der ikke krævet en tredjemand til at blande forskellige komponenter på røreværket, hvilket afspejles i tilsvarende lavere lønomkostninger. Efter at installationen af systemets tætningsbånd var hærdet og undergrunden blot var blevet forfugtet, blev Botament RD 1 Universal påført de præfabrikerede betonvægge i Bad Dürrheim uden yderligere primer. Da maskinpåføringen allerede fik vandtætningen til at klø meget på underlaget, var der ikke behov for en ridsebelægning, som er nødvendig for manuel bearbejdning. Den vandrette vandtætning blev påført i to lag, frisk på frisk, i klostret. Den specifikke sammensætning af vandtætningen var også overbevisende på grund af dens særligt høje niveau af revnebro. Takket være det høje fiberindhold er materialet samtidig meget mere stabilt end to-komponent produkter, så der ikke opstod spor af løb eller dannelse af dråber ved sprøjtning.

Kun 2 arbejdere

Jobhastigheden med kun to arbejdere talte også for sig selv: Med et leveringstryk på 0,6 til 0,8 bar og en 6-millimeter dyse blev der opnået arealydelser på mellem 45 og 60 kvadratmeter i timen. Den 100 kvadratmeter store forsegling af alle komponenter i den nye bygning i Bad Dürrheim, der kom i kontakt med jorden, blev afsluttet inden for to timer.

Forbrug à la carte

Samtidig fik en-komponent tætningen også point med mulighed for at fjerne en del af det resterende arbejde på et areal på omkring to kvadratmeter fra en ny spand og efterlade den ubrugte rest i den godt forseglede spand. Sammen med den lave lagtykkelse og høje udbytte understregede dette endnu en gang den udtalte omkostningseffektivitet af den nye reaktive fugemasse. Summen af fordelene – eliminering af skrabelaget, ekstremt høj arealdækning med lavt personalebehov og behovsbaseret delanvendelse – kompenserer ikke kun for den noget højere pris på Botament RD1 Universal sammenlignet med et to-komponent produkt.

For byggeentreprenøren Kammerer betød brugen af den nye reaktive tætning i Bad Dürrheim faktisk reelle besparelser . Den optiske gennemtørringskontrol, som han kendte fra RD2 – jo tørrere jo mørkere er den grønne nuance af Botament RD1 Universal – gav ham visheden om pålidelig tørring. Efter en tørretid på blot 24 timer kunne han dagen efter få limet perimeterisoleringen med Botament BM92 Schnell.

Ralf Kammerer var derfor overbevist efter sin premiere på RD1:

“Effektivitet, enkel behandling og fleksibilitet i materialehåndtering er imponerende. Sammen med det høje niveau af revnebro, som Botament endda har bevis for brug for ved ekstremt lave temperaturer på -20 ° C om vinteren, er RD1 fra Botament en perfekt problemløser for mig.”

fgAsset 1

Hvor kan den bitumenfri reaktive vandtætning bruges effektivt:

  1. Tætning af udvendige kældervægge
  2. Vandret tætning på gulvplader
  3. Bygningsrenovering
  4. Bundtætning og vandret barriere
  5. Tætning af altaner og terrasser
  6. Indvendig forsegling af beholdere og bassiner
Botament Gebinde rd-1-home Reaktivabdichtung
Botament RD2 Gebinde