fgAsset 1

Den sikre segl til træhuse

Interessante fakta om vandtætning i trækonstruktion, problemområder og regler

Opførelsen af bygninger med understøtninger i træ nyder stigende popularitet. Mens andelen af godkendte boligbyggerier i træbyggeri i alle godkendte boligbyggerier i Tyskland var omkring 12 % i 2003, er den nuværende træbyggerikvote omkring 18 % (kilde: Statista), og tendensen er stigende.

Økologisk af natur: byggematerialet træ

Uanset om det er en renovering eller et nyt byggeri – er der i flere år dukket en ny trend op i træbyggeriet, som annoncerer med en fremragende økologisk balance, en særlig følelse af at bo og meget god sundhedskompatibilitet. Fordelene ved træ frem for andre byggematerialer taler for sig selv: det vokser tilbage, er regionalt tilgængeligt og aflaster klimaet både under dets dannelse og under brug. Af disse grunde, og fremskyndet af den aktuelle diskussion om klimaforandringer, sker der mere og mere nytænkning, hvilket resulterer i, at træbyggeri bliver ved med at få større betydning.

fgAsset 1

Uovervindelig i systemet

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

En delvis præfabrikation af sokkeltætningen i elementhallen giver mange fordele i forhold til en ren byggepladsmontage. På den ene side kan tætningen udføres under konstante klimatiske forhold og beskyttet mod vind og vejr. Til gengæld kan efterfølgende arbejdstrin, såsom fastgørelse af sokkelisolering, udføres rent i hallen.

Trin-for-trin vejledning: delvis præfabrikation i elementhallen

Hvad er vigtigt i trækonstruktion:

Træ er et materiale af høj kvalitet, der kombinerer traditionel bygning og bæredygtighed. For at opretholde disse værdier spiller tætning en særlig rolle i trækonstruktion. Fokus er på:

Skalierarbeit mit Bleistift

Reaktive tætninger i træbyggeri på fremmarch

Såkaldte reaktive tætninger, også kendt som FPD-tætninger (flexible polymer thick coatings), bliver stadig vigtigere ved vandtætning af trækonstruktioner. Sammenlignet med traditionelle bitumentykke belægninger har disse mange fordele. Dels er reaktive tætninger bitumenfri, hvilket giver produkterne en klar fordel i forhold til øko-balance. Med moderne reaktive tætninger kan arbejdstrin også spares, da hverken påføring af en primer eller inkorporering af et stof er nødvendig.

Yderligere fordele ved reaktive tætninger er:

Botamet Gebinde RD2 Protaldichtband Raktivabdichtung

Diffusion er et nøglespørgsmål, når det kommer til tætning af sokler i træbyggeri. Dette betyder passage af fugt gennem en komponent i form af vanddamp. Baggrunden: der er vanddamp i hvert hus. Jo tættere bygningen er, jo mere kondenserer den som kondens, f.eks. B. på vægge og lofter. Komponenter, der absorberer fugt og afgiver den igen stykke for stykke, regulerer rumklimaet og giver dermed større sikkerhed. Sådanne materialer kaldes diffusionsåbne eller vanddampgennemtrængelige.

Her måles den modstand, der er modsat vanddampen. Værdien er angivet i µ (mu) og omtales som vanddampdiffusionsmodstandstallet. Jo mindre denne værdi er, jo mere permeabel er en komponent, og jo hurtigere kan vanddamp undslippe gennem komponenten.
Hvis du multiplicerer vanddampdiffusionsmodstandsfaktoren med tykkelsen af komponentlaget, får du den vanddampdiffusionsækvivalente luftlagstykkelse, også kendt som sd-værdien. Her gælder også følgende: Jo lavere værdi, jo mere permeabel er komponenten.

Bundforsegling i trækonstruktion

En korrekt udført bundtætning tjener til at beskytte den strukturdannende trækonstruktion. Bundtætningen skal ikke kun beskytte mod fugt udefra, men også tillade diffusion af vanddamp fra indersiden til ydersiden. Den relevante regel for udførelsen er DIN 68800 træbeskyttelse

Udfordringerne med bundtætning er især:

Du kan finde mere information om dette i vores blogindlæg.

fgAsset 4

Trin-for-trin instruktioner: Forsegling af soklen i trækonstruktion

I vores overskuelige trin-for-trin vejledning lærer du, hvordan du sikkert tætner sokkelområdet på byggepladsen.

Botament Holz Reaktivabdichtung

Beskyt vinduerne sikkert mod fugt

Ud over facaden er døre og vinduer vigtige områder, der fortjener særlig opmærksomhed i planlægningen. Ofte er disse områder kun utilstrækkeligt beskyttet mod fugt. En dårlig udførelse af disse byggeelementer kan føre til dyre renoveringstiltag i fremtiden. Derfor bør planlæggere, entreprenører og bygherrer være opmærksomme på teknisk præcis planlægning og udførelse.

Botament - Fensterbank - Fensterabdichtung - Reaktivabdichtung

Vindueskarmen er et kritisk punkt ved vandtætning af træhuse mod fugt. De fleste bygherrer ser vindueskarmen primært som et visuelt designelement. Fra et teknisk synspunkt bruges det til vejrbeskyttelse og er af elementær værdi for at beskytte bygningens struktur.

Dine opgaver omfatter:

Forsegl gulv-til-loft vinduer i træhuset

Ligesom med brystningsvinduet rummer de nederste forbindelser også et særligt farepotentiale med gulv-til-loft-vinduer. Forkert eller mangelfuldt udført kan hele bygningsvævet hurtigt blive beskadiget på grund af fugtindtrængning.

I dette blogindlæg forklarer vi, hvordan du kan tætne gulv-til-loft vinduer sikkert og fuldstændigt. Også her er den rigtige overfladeforbehandling vigtig, som det så ofte er tilfældet.

fgAsset 4

Trin-for-trin vejledning: Tætning af gulv-til-loft vinduer og døre

I vores overskuelige trin-for-trin vejledning lærer du, hvordan du sikkert tætner gulv-til-loft vinduer og døre.

Botament Produkte Anwedungsbereich

Fliselægning på terrassen med RD2

Botament Produkte Anwedungsbereich

Når det kommer til vandtætning, er terrassen også et vigtigt anvendelsesområde. Den to-komponent reaktive fugemasse BOTAMENT RD2 The Green 1 har været i brug som komposit fugemasse og fliseklæber med rigtig god erfaring i flere år. Det meget fleksible og vandtætte produkt reducerer ikke kun udblomstring og frostskader, men har også en afkoblingseffekt. Et andet plus: Med RD2 kræves der kun ét produkt til tætning og limning af fliser, og den reaktive tætning er modstandsdygtig over for vejsalt

Se selv i vores video , hvor hurtigt og nemt det er at lægge fliser på terrassen med BOTAMENT RD2 The Green 1.

Botamentprodukter til badeværelset

Botament-sortimentet omfatter også produkter af høj kvalitet til badeværelsets anvendelsesområde – uanset om det er renovering, nybyggeri eller renovering. Dette spænder fra barrierefri brusebrædder med indbygget gradient til lineære afløbskanaler i rustfrit stål til montering i cementafretninger til byggeplader, der er vandtætte i henhold til ETAG 022 og er velegnede til adskillige underlag som puds, fliser, stolperammer og lakering. Stofbånd, tætningskraver og profiler fuldender badeværelsets produktsortiment.

Botament Produkte Anwedungsbereich Bad

Botamentprodukter til alt, der har med gæstebadeværelset at gøre

Botament Produkte Anwedungsbereich Gästebad

Vores vandtætte konstruktionspaneler er også meget brugt i gæstebadeværelset. De tilbyder en høj grad af beskyttelse mod skimmelvækst, er ekstremt stabile og kan også installeres hurtigt og nemt. En anden produktløsning af høj kvalitet er Botament toiletsættet. Dette er et let monteringselement med integrerede forstærkningspunkter til beklædning af indvendige toiletinstallationer. Den er særdeles velegnet til badeværelsesrenovering og kan påføres næsten alle bærende overflader.

Botamentprodukter til stuen

Vores produkter til stuen danner den perfekte afslutning på vores sortiment. Med Botament gulvlægningsteknologien har du produkter af høj kvalitet til din rådighed, som garanterer maksimal fleksibilitet på byggepladsen. Dette omfatter på den ene side produkter til forbehandling af underlag, herunder primere og afretningsmasser. Botament leverer også egnede produkter i form af højtydende klæbemidler til at lægge det ønskede gulv.

Botament-Produkte Wohzimmer